Tuesday, May 24, 2011

I Love Cooking

Bismillah..

Ini lukisan latest...Sifu (lepas ni akan digunakan istilah sensei pula) kata bahu muslimah ni senget. Tangan tak sama besar. Jari cacat panjang pendek. Muka je yang jadi.



Tapi sekurang-kurangnya, kek yang dibuat alhamdulillah sentiasa menjadi dan sedap walaupun lukisan masih lagi banyak kecacatan... Watashi wa Ganbari Masu! (caution: ini bahasa jepun)

Friday, December 17, 2010

Vote for NIHAL!!



Assalamualaikum semua...tak tau kenapa tetiba saya terbayang suasana ini...mungkin hari ni banyak bercakap dengan Nihal kot (suka dia..hehe)..

Untuk pengetahuan, Nihal ni junior dekat kuliyah. Tahun 2 medic. Tercalon dalam pencalonan untuk 'merebut' jawatan sebagai AJKT PERUBATAN 2010/2011. Sesiapa yang layak mengundi, sila pergi mengundi. Dan jangan lupa pangkah NIHAL MOHD TARMIZI ok? (peace)

Untuk tahu lebih lanjut boleh buka web JPP (calon akhawat)
Boleh juga rujuk fcnihal

Wednesday, December 8, 2010

sukanya...

Photobucket
assalamualaikum...sebenarnya kad ni dah lama buat...tgh2 duk buat tu terfikir la nak buat animated..tp tak menjadi....alhamdulillah hari ni baru merujuk photosop helper...baru tau macam mana nak save...first time buat GIF document...suka!!!

p/s: masih lemah dalam bab meng'upload' GIF image...kalau nak tengok animasinya, sila klik atas gambar dan tengok page tu betul2 sebab akan keluar sekali sahaja...adei2...ya Allah bantulah hamba-Mu...

Monday, November 15, 2010

Salam Aidil Adha






Assalamualaikum...
secebis lakaran di malam raya...tetiba rasa cam bersemangat nak melukis (kes sek2 ajk persiapan duk lukis unta tadi..hehe)...
walaupun tak berapa nak come, boleh la...
tapi unta tak berapa menjadi...susahnya nak lukis sama dengan ciptaan Allah...SUBHANALLAH..

Monday, August 16, 2010

5 Penawar Hati

Assalamualaikum..

Kartun ini belum di publish di dada an-naba' (kerana masih dalam proses untuk dicetak). walauapapun, untuk perkongsian, bersesuaian dengan kehadiran RAMADHAN. RAMADHAN KAREEM!!

Ini adalah adaptasi daripada sms mak saya. Sebab itu idea asal diletakkan nama ibu berpesan.

Oh ya, nama pena saya sudah ditukar. Sempena Ramadhan nih, nak berubah jadi solehah sedikit. Heee..

Monday, August 2, 2010

Jangan Bersedih



assalamualaikum..kartun kali ini khas untuk sahabat-sahabat semua yang mengalami ujian dan cabaran hidup. Moga tetapkan semangat di hati dan teruskan perjuangan tanpa rasa futur.

untuk imej yg lebih besar klik sini

Uploaded with ImageShack.us

Friday, March 12, 2010

Bila Lepas Imtihan..


Sila klik gambar untuk paparan lebih jelas

Juga Boleh Tengok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...